Zongoratanítás

Magyar, angol és norvég nyelven
Pécs belvárosában

Zongoraoktatás

Szeretnél néhány klasszikus zeneszerzővel közelebbről is megismerkedni? Vagy inkább a könnyűzene rejtelmeiben merülnél el, és olykor hagynád szabadon szárnyalni a fantáziádat? Érdekelne esetleg, hogy miként tudsz kotta és kötöttségek nélkül saját dallamokat, ritmusokat kitalálni? Megírnád netán életed első zongora darabját? Bármi is a válaszod, segítek mindenben, hiszen én magam is nyitott vagyok ezekre az izgalmas zenei folyamatokra.
Oktatás

Mit tudok adni? Mire számíthatsz a zongoraórák során?

Mivel volt már 5 éves és közel 60 éves tanítványom is az évek során, módszereimben igyekszem rugalmas lenni az igényeket, képességeket követve és kielégítve. Fontosnak tartom, hogy a zongorázás és a velem töltött zongoraóra öröm, kikapcsolódás és kellemes élmény legyen. Ennek érdekében alkalmazkodom a tanítványaim motivációjához, célkitűzéseihez, szem előtt tartva, hogy a közös munka azért mindkettőnk számára hasznos legyen.

Annak idején olyan különleges művészeti iskolába járhattam, ahol a zongora darabok mellett  improvizációt, komponálást is tanultam. Ennek köszönhetően indultam el egy rendkívül  szerteágazó és izgalmas úton, ahol zenekari turnék, lemezfelvételek, kül- és belföldi koncertek és még megannyi csodálatos élmény kísért. A zongoratanításomban szeretném átadni ennek a lehetőségét a rögtönzés művészetének megismerése és gyakorlása által is, amely nemcsak a színpadi világot biztosíthatja, de egy sokkal szabadabb gondolkodás- és játékmódot is kölcsönözhet.

Mivel 9 évig a norvégiai Bergenben éltem, tanítottam norvég, magyar és más nemzetiségű gyermekeket és felnőtteket is, így magyar, angol és norvég nyelven is tanítok.

A zongoraórák menete

Hozhatod Te is a kedvenc darabjaidat, amiket már játszottál és szívesen felelevenítenél, vagy éppen most szeretnél elsajátítani, de én is adhatok különböző nehézségű és stílusú műveket.

Elmerülhetünk az improvizációban akár egyéni zongorázással, vagy velem 4 kezes formájában is. A rögtönzésekből gyakran keletkeznek konkrét zenei ötletek, amiket érdemes papírra vetni, és máris megírtad életed első zongora darabját.

Általában az elméleti tantárgyak nem túl népszerűek, viszont nélkülözhetetlen részét képezik a hangszertanulásnak. Ha kérdésed van ezzel kapcsolatban, beépíthetjük a szolfézs és zeneelmélet fontos tudnivalóit a zongoraórákba.

Helyszín, árak, lemondás

A zongoraórák Pécs belvárosában zajlanak, pár perc sétára a Széchenyi tértől, közel az egyetemekhez.

Vasárnap kivételével bármelyik napon jöhetsz.

Az órák 50 percesek és 7000 forintba kerülnek.

Kerülhetünk mindketten olyan helyzetbe, hogy le kell mondanunk az órát. Kérlek próbáld meg ezt mielőbb megtenni, mert sajnos ha 24 órán belül mondod le, ki kell fizetned a díját.

Kapcsolat

Alkotmány utca, Pécs

+36 30 33 22 882

szabogabriellaeszter@gmail.com

Szabó Gabriella

Zongorista - Zongoratanár - Korrepetitor - Zeneszerző

Ajánló

Előadói oldalam